Goedenavond,

Vanavond was er geen training voor de meiden, maar moesten zij om 20.15u aantreden tegen LoVoC. Zoals altijd waren de meiden keurig op tijd en waren zelfs al begonnen met warm lopen. Omdat ook het dames 1 team vandaag een wedstrijd had, stopte ik iets eerder met training van de C en kon inval speelster Linde samen met de B meiden warm spelen.

In de eerste set bleek al snel dat de meiden er zin in hadden: Er werd lekker gespeeld, netjes in drieën over het algemeen en invalster Linde werd goed geholpen en had het systeem al snel onder de knie. Af en toe wat schoonheidsfoutjes daargelaten hielden de meiden hun tegenstander de gehele set op afstand en wisten ze de eerste set op hun naam te zetten met 25-15.

Voor de tweede set werd nog wat gesleuteld aan de opstelling. De zes meiden werden vanaf de zijlijn flink aangemoedigd, ze hadden er allemaal zin in. Met hier en daar wat grappen en serieus als het nodig was, denderden de meiden in het zwart-geel over het team uit Loosdrecht heen: 25-6, het leek wel volleybal les.

De eerdere uit wedstrijd tegen LoVoC kende een diep dal na de tweede set, maar daar leek nu geen sprake van. Desondanks spoorden we de meiden aan om het spel dat ze tot nu toe hadden laten zien door te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Ook nu gaven de meiden het team uit Loosdrecht niet de kans om in de set te komen. En als het dan een keer mis ging werd dat vrijwel direct gecorrigeerd. De meiden hielpen elkaar en vierden hun successen. Foutjes werden vergeven en vergeten en dat resulteerde wederom in set winst: 25-11.

Ook de laatste set werd er nog even gepuzzeld met de opstelling, maar de zes die het veld in gingen hadden maar 1 taak: Ook die laatste set binnen halen. De coach van de tegenstander was zo sportief om de teller te wijzen op een vergeten punt, maar het maakte eigenlijk niet zoveel uit. De dames zaten in hun flow en er werd door iedereen in het veld gewerkt. Heerlijk om naar te kijken vanaf de zijlijn waren de netjes opgebouwde aanvallen, soms mocht er wat meer worden geramd tegen de bal, maar ach, het was voor nu precies genoeg. Ook de vierde set eindigde in 25-11, een prima resultaat.

Mijn complimenten, dames, voor de getoonde inzet van vandaag en ook voor de prima ondersteuning van de hulptroepen. En over hulptroepen gesproken, Linde, ook jij bedankt voor de geboden hulp en je hebt prima gespeeld. Woensdag hopen de meiden ook op je hulp te kunnen rekenen!

Tot woensdag, dan spelen de meiden uit tegen Touche in Baarn. Ik zal daar zelf niet bij zijn, dus bij deze alvast succes!

Tot volgende week,
Dennis