Door Dáša van Soest.

De vorige wedstrijd hebben de meiden van  ALLVO 3:1 gewonnen. Onze meiden zijn er van overtuigd dat het vandaag anders zou gaan.

De eerste set begint wat rommelig. Er wordt niet met elkaar gepraat en al snel lassen de coaches een time out in. Het staat 6:4 voor ALLVO. Eenmaal terug in het veld zien we een heel ander spel – een fantastische blok van Michelle aan het net, Linde, Suus en Michelle duiken voor elke onmogelijke bal en het serveren gaat goed. Het wordt snel 9:8 voor onze meiden. De lichte nervositeit is aan beide kanten voelbaar, ze willen allebei heel graag scoren.  We zien een aantal prachtige rallies, wat een lust voor het oog is voor de trouwe supporters op de tribune. De 2 teams gaan gelijk op. Telkens zit er maar 1 puntje verschil tussen. Het is 14:14, de meiden springen en duiken er op los, bij 19:19 zien we een gave smash van Linde. De puntjes blijven binnenstromen en onze meiden winnen deze set met 25:21. Applaus waard!

De moed zit er goed in en dat zien we aan de punten. Naast een aantal foutjes aan het net zien we een mooie smash van Suus, het team gaat goed. Het wordt al snel 8:4 voor onze meiden. Dat voelt goed. Het 10de punt laat lang op zich wachten wegens een schitterende rally. Mooi om te zien! De tegenstander zet een aantal krachtige smashes in en ze weten feilloos de gaten in de opstelling te vinden. De voorsprong wordt ingehaald met een time out als gevolg. Het staat 10:10. In deze set zien we de bal van de wedstrijd naast ons vaker dan ons lief is. Hierdoor gaan een aantal mooie punten verloren. Aan beide kanten wat netfoutjes en her en der miscommunicatiemomenten. De spanning neemt toe want het verschil is telkens maar 1 of 2 punten. Ze zijn aan elkaar gewaagd! Aan het eind van deze set  volgt een zenuwslopende rit van punten aan beide kanten. Dit gaat door tot ALLVO uiteindelijk 29:27 wint. Mooi om te zien maar niet zo goed voor de bloeddruk van de toeschouwers!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. In de derde set moeten de meiden vooral de rust zien te bewaren. Deze set begint niet zo lekker, er zijn steeds gaten te vinden in de opstelling en dat weten de meiden van ALLVO goed te benutten. Al snel staan we 4:2 achter. De meiden laten het niet bij zitten. Noeri laat topwerk aan het net zien en Katie kan 5x achter elkaar serveren. Ze zijn allemaal strijdwaardig. Super mooi. We staan alweer 10:8 voor. Ook een aantal mooie rallies en een schitterend blok van Naomi leveren de gewenste punten op. De waardering vanuit de tribune klinkt luid en duidelijk. Het staat 12:8 voor onze meiden. Jenna doet er nog een schepje bovenop met haar blok en Naomi’s service levert weer een aantal puntjes op. Het staat 15:10. Je zal denken dat dit goed zit. Helaas komt er een kanteling en de meiden van ALLVO maken een enorme inhaalslag. Van de achterstand van 14:17 maken ze in no time 18:18. Nu stijgt de spanning voelbaar. Bij 23:18 voor ALLVO wordt er een time out ingelast maar er verandert weinig. Onze meiden praten te weinig met elkaar en daar maakt de tegenstander dankbaar gebruik van. ALLVO wint deze set met 25:22.

Ondanks de verloren 2 sets lijken onze  meiden de wind in de zeilen te krijgen. De energie is goed. Afgezien van de herhalende fouten in ons team (niet met elkaar praten, gaten laten ontstaan) creëren  onze meiden vrij snel een comfortabele voorsprong. Van 4:7 naar 5:12 en door naar 5:17. De tegenstander weet niet wat ze overkomt. Paniek aan de overkant leidt tot een time out en daarna 2 wissels in spelers. Dat levert geen resultaat want onze meiden gaan als een speer! Ze zetten door van 7:17 naar 8:20 en dan op naar 11:22. De meiden winnen, meer dan terecht ,deze set met 25:15.

Daarmee is de stand 2:2 voor vandaag. Top gedaan meiden!