Met dank aan Ronald Starink

2 november 2018 Almere Buiten MB1 – PDK Huizen MB1

De vorige wedstrijd van de MB1 was twee weken eerder ook tegen al PDK Huizen, een van de titelkandidaten deze competitie. Die wedstrijd eindigde in een knap gelijkspel, misschien omdat PDK toen voor het eerst met het net op de juiste hoogte moest spelen. Waar beide teams vorige keer zonder wissels aantraden, had ieder team er nu twee. Zoals wel vaker op de vrijdagavond maakten onze meiden een wat vermoeide indruk na een lange schoolweek.

De eerste set begon met Katie en Suze op de bank. Het begin was aarzelend aan de kant van VVAB, dat zien we ook wel vaker, en PDK pakte al snel een 0-5 voorsprong. Naomi en Michelle kwamen hard in botsing toen ze beiden naar een bal doken, maar konden gelukkig zonder schade de wedstrijd vervolgen. Daarna kwamen onze meiden beter in de wedstrijd en vochten zich terug naar een 11-9 voorsprong, mede door een aantal blocks van Naomi, Noeri en Linde (hoe krijg je dat nou voor elkaar?). De voorsprong werd verder uitgebouwd naaf 16-12, waarna PDK maar een time out nam. Dat had effect, en door een goede reeks van hard services liep PDK via 20-20 door naar 21-25. Jammer, er had meer ingezeten in deze set en bij winst van VVAB had het mentaal niet zo stabiele PDK een stevige tik gehad.

In de tweede set zaten Naomi en Jenna op de bank. Deze set ging gelijk op tot 6-6, waarna er een aantal kleine foutjes waren en ballen net verkeerd vielen. Dan zit het tegen en kies je steeds vaker voor de veilige oplossing, zoals de derde bal onderhands over het net spelen. Jammer, maar daar maak je dus geen punten mee tegen een team als PDK. PDK liep vrij simpel uit naar 13-21 en won simpel met 17-25.

Met Katie en Michelle op de bank begon de derde set eigenlijk net als de vorige was geëindigd: het liep niet lekker, dat was ook aan de gezichten af te lezen, en PDK kwam makkelijk op en 6-12 voorsprong. Gelopen race? Nee, de dames van de MB1 hebben af en toe mindere momenten, maar kunnen zich ook herpakken en hebben de vorige vier wedstrijden laten zien in staat te zijn tot indrukwekkende inhaalraces. Zo ook deze keer, ze knokten zich terug tot 16-19, waarna PDK weer uitliep tot 17-24. Maar nog steeds gaven onze meiden niet op en bleven werken, al was het niet genoeg en eindigde de set in 23-25 voor PDK.

De laatste set moest dan maar naar VVAB, met Suze en Jenna op de bank. Het publiek maakte dankbaar gebruik van de metalen platen op de tribune om de meiden aan te moedigen. Dat hielp in zoverre dat een speelster van PDK zich daar zichtbaar aan begon te ergeren. Nou had deze dame toch al het unieke talent om met het haar non-verbale communicatie iedere vorm van sympathie bij het publiek te verliezen. Achteraf bleek ze haar unieke talent ook verbaal te hebben gedemonstreerd bij de warming up door zonder enige aanleiding beledigingen aan het adres van Suze te hebben geuit. Kennelijk was ze ook nog de aanvoerder (hoort die niet het goede voorbeeld te geven aan het team, of is dit in Huizen de norm voor het goede voorbeeld?) en ging bij de scheidsrechter klagen over het rumoer. Die kon daar uiteraard niets aan doen, en het netto effect was dat het aantal trommelaars in het publiek alleen maar vermenigvuldigde. Oh ja, er werd ook nog gevolleybald in deze set. Het liep nog steeds niet soepel, met communicatiefoutjes, moeite om harde services van PDK op te vangen en consequent de derde bal te lief over het net spelen. Via 5-9 liep PDK verder uit en ondanks een slotoffensiefje zat ook deze set de winst er niet in: 18-25.

PDK was deze wedstrijd sterker en heeft in dat opzicht verdiend gewonnen, al was setwinst van onze meiden in de eerste of derde set mogelijk en verdiend geweest. De volgende twee wedstrijden worden Almeerse aangelegenheden tegen Allvo, dat iets hoger in de competitie staat, maar waar vast wel iets te halen valt. Laat dat een mooie motivatie zijn!