En dat zijn er vier! Vier kampioensteams om trots op te zijn! Dames 1 werd op vrijdag 22 maart kampioen in hun thuiswedstrijd tegen AVV Keistad DS5 die ze met 3-1 wonnen. Aanvoerder Anne Schoenmaker: “Het seizoen had zijn ups en downs. Enerzijds veel blessures, anderzijds ook een sterke groei bij ons allemaal. We zijn stuk voor stuk down-to-earth. We zien waar het schip strandt, maar strijden er wel keihard voor. Van een verloren wedstrijd balen we, maar leren we ook. Vorig seizoen speelden we nog derde klasse, nu hoopten we op een plek in de top drie. Kampioen worden is een prestatie waarop niemand had durven hopen, maar waar we waanzinnig trots op zijn. En wie weet promoveren we nog wel een keer. Kom maar op met het volgende seizoen!”

Heren 2, de mannen in de rode truien, werden kampioen op zaterdag 30 maart tijdens de uitwedstrijd tegen ODIS in Kortenhoef. Ze begonnen nog wat zenuwachtig, maar wonnen de eerste set met 25-27, waarna de spanning eraf was en ze de overige drie sets ook wonnen. Verdiend kampioen? “Als je in het hele seizoen slechts één wedstrijd verliest, vind ik van wel,” zegt aanvoerder Bas van Doorn. “Een bijna vlekkeloos seizoen. Dankzij onze coach Willem zijn we vooral tactisch slimmer gaan spelen en daar heeft de tegenstander tot nu toe nog geen goed antwoord op gevonden. We gaan nu naar de tweede klasse en hopen ook daar goed te kunnen meedraaien.”

Op vrijdag 5 april werden onze Dames Recreanten ook definitief eerste in hun poule. In september startte dit enthousiaste damesteam. Even wennen, maar mede door de trainingen van Marcel werden ze steeds beter. “Vooral afgelopen vrijdag kwam onze vechtlust naar boven,” vertelt Thea Nieuwenhuis. “En we hebben het gered! Onze kracht? Waarschijnlijk de roze sokken. En de lol en de gezelligheid onderling. We spelen een gemixte competitie en merken dat sommige mannen er niet tegen kunnen om van dames te verliezen. Dat geeft extra kracht. Volgend seizoen gaan we een poule hoger. Zal pittig worden, maar we gaan enthousiast en met veel plezier en power verder, zodat we nog meer op elkaar ingespeeld raken.”

Voor de MA2 begon in januari de tweede helft van het seizoen. Na een mooie tweede plek in de eerste helft, werd het tijd om nu écht vol voor het kampioenschap te gaan. En dat is gelukt, met ruime marge! Vrijdag 5 april konden de meiden kampioen worden door twee sets te pakken tegen Keizer Otto. Dankzij inspanningen van Berber en Arjen ging de NeVoBo overstag om de medailles nu al vrij te geven, zodat de kersverse kampioenen ook meteen gehuldigd konden worden. Aanvoerder Britt Dobbe: “We zijn heel blij met ons kampioenschap! De kracht van ons team is vooral plezier met elkaar hebben. Daarnaast hebben we hulp gekregen van twee extra spelers van de B1 die ons niveau zeker omhoog hebben getild.
Kampioen worden was een leuke afsluiting van het seizoen. We hebben het vrijdag met taart gevierd!”

Gefeliciteerd allemaal, we zijn trots op jullie!