Vrijdagavond 10 maart moest de MB2 het om 18:45 opnemen tegen Lovoc MB1 in Loosdrecht. Onze dames bezetten de 5e plek in de poule en Lovoc de zesde
(laatste). Misschien was dit het moment om een hogere plek in de ranglijst op te zoeken.

Iedereen was mooi op tijd aanwezig, zodat er voldoende tijd was voor een goede warming up en om lekker in te spelen. Vlak voor 18:45 bleek alleen dat de tablet, die gebruikt zouden worden voor het digitale wedstrijdformulier, nog onderweg was naar de sportzaal. Toch maar op tijd beginnen en eventuele time outs en wissels dan maar even op papier bijhouden. Uiteindelijk arriveerde de tablet vlak na aanvang van de eerste set.

De eerste set begon met Britt, Michelle, Silke, Melanie, Selina en Lian in het veld en Thania op de bank. De dames werden nog even herinnerd aan het compliment over de vorige wedstrijd, ze werden aangespoord om goed onderling te communiceren, altijd naar de bal te kijken en vooral lekker te gaan spelen. Britt startte met serveren en Lovoc wist daar geen raad me. Al snel volgde een time out en twee wissels bij Lovec, zonder merkbaar verschil. De paar ballen die wel terugkwamen over het net werden aan onze kant goed opgevangen. Lovoc kreeg nog wel een puntje, maar het spel denderde verder tot 1-24. Lovoc mocht nog 3 punten op rij scoren voordat de winst met 4-25 bereikt was binnen 10 minuten na aanvang.

De tweede set begon Silke op de bank. Lovoc was aardig hersteld van het pak slaag in de eerste set en pakte gelijk een voorsprong. Onder aanmoediging

van een steeds groter publiek van Almere Buiten -het leek wel een thuiswedstrijd- werkten onze meiden zich terug naar 12-12 en van daaruit gingen ze er overheen tot de eindstand 16-25 was bereikt. Niets aan de hand dus.

Met Lian op de bank begon de derde set. Lovoc trok de lijn van de vorige set door en ging lekker ballen. Aan kant van onze MB2 liep het juist een stuk minder. Na een paar misverstanden en ongelukkige ballen kwam Lovoc ruim voor. Er werd steeds minder bewogen, gekeken en gepraat. Tijd voor een wissel en een time out in de hoop het tij te keren. Er werd een inhaalrace ingezet die helaas niet het gewenste resultaat opleverde: 25-22 voor Lovoc.

Thania gaf aan de vierde set aan de kant te willen blijven. Verder kunnen we over deze set kort zijn: het spel liep niet, de meiden liepen niet en het zelfvertrouwen was totaal weg. Het leek net of iedereen zo snel mogelijk naar huis wilde. Ook twee time outs konden hier geen verandering in brengen, zodat het niet al te lang duurde voor de eindstand 25-13 op het bord stond.

Het werd dus 2-2 en dat is jammer, want er had echt meer in gezeten. Doordat de directe concurrenten beide met 4-0 verloren, staat de MB2 nu toch op de vierde plek, met evenveel punten als de nummers 3 en 5. Volgende week zaterdag is de wedstrijd tegen die nummer 5, Forza Hoogland MB4.