Goedendag,

Woensdag 29 maart moest de MB2 om 18:15 in Baarn aantreden tegen Touche ’86. Op dat tijdstip stond het halve land in de file, maar gelukkig niet vanuit Almere naar Baarn, dus was iedereen op tijd aanwezig.

Dit was de derde wedstrijd in zes dagen voor de MB2. Ook deze keer moest door blessures weer een beroep op invallers worden gedaan: Linde en Suus uit de MC1. Daarmee hadden we een piepjong team, dat met uitzondering van een speelster, dit seizoen ook in de MC klasse had mogen spelen.

De tegenstander was niet zo piepjong. Dit waren zes dames die duidelijk ouder, groter en sterker waren. Dat zou best wel eens een klus kunnen worden …

De eerste set begon met Britt, Linde, Michelle, Lian, Selina en Silke in het veld en Thania en Suus op de bank. Door een aantal goede, harde services van Britt, waar Touche even geen antwoord op had, kwamen we al snel op voorsprong. Touche herpakte zich en kroop langzaam dichterbij, mede door een aantal goede services van een van hun speelsters die voor ons lastig waren. Maar onze meiden gaven niet op toen het minder liep, knokten door en wisten deze set met 23-25 uit het vuur te slepen. Een lekker begin!

Linde en Silke mochten in de tweede set op de bank plaatsnemen. In deze set bleek de tegenstander nog een tweede servicekanon te hebben, die in de vorige set haar kunstje niet echt had kunnen demonstreren. Maar onze dames herstelden zich na foutjes en bleven lekker en met plezier spelen. Met een aantal onmogelijke reddingen en opnieuw goede harde of juist geplaatste services, wisten we goed bij te blijven. Sterker nog, we gingen er overheen en pakten heel knap de winst: 23-25.

In de derde set begonnen Suus en Thania op de bank. Net als in de vorige set, zochten we bewust bij de service naar het zwakke centrum bij de tegenstander en kwamen snel op voorsprong. Maar Touche vocht zich met goede services weer terug en kwam zelfs op 20-19. En toch gaven wij niet op! Er werd wederom keihard gewerkt om ballen te pakken en dat zorgde voor lange rallies, opnieuw onmogelijke reddingen en punten. Het resultaat: 21-25 voor ons. Wauw, een 0-3 voorsprong!

Tja, dan word je misschien een beetje overmoedig, zo van “die laatste set pakken we ook nog wel”. Er werd ook al nagedacht over taart bij een 0-4 winst, maar er moest dus nog wel een set gespeeld worden. Die set begonnen Michelle en Linde op de bank. Touche liep snel uit. Bij ons was het momentum eruit en de services van Touche konden niet meer goed worden opgevangen. Misschien eiste ook de vermoeidheid haar tol, want de meiden hadden in de eerste drie sets keihard gewerkt (ja dames, je mag het echt warm krijgen als sportief bezig bent). Twee time outs en twee wissels konden het spelbeeld niet veranderen, zodat Touche deze set met 25-11 won. Al met al was het een leuke en aantrekkelijke wedstrijd om te zien, waarbij het spelplezier bij de meiden ruim aanwezig was. Onze meiden verdienen een groot compliment voor de manier waarop ze hebben gewerkt, en tegen deze tegenstander met 1-3 verdiend hebben gewonnen.

Suus en Linde, hartelijk dank voor jullie invalbeurt. Jullie hebben beiden de afgelopen twee wedstrijden als jonkies een mooi debuut gemaakt bij de MB. Eigenlijk is iedereen op zijn eigen wijze boven zichzelf uitgestegen, in sommige gevallen zelfs letterlijk. Complimenten dames!

Wat ging deze wedstrijd goed:

• De inzet en wil om te winnen waren enorm goed, en in de eerste drie sets werd, ook als het even minder ging, niet opgegeven.
  • Ook deze wedstrijd werd weer heel gedisciplineerd de aanval in drie stappen opgezet.
  • Er werd heel slim gespeeld, door de service te plaatsen op de zwakke plekken, maar ook door balletjes net achter het block van de tegenstander neer te leggen.

Wat kon beter:

• Een wedstrijd bestaat uit 4 sets die echt allemaal gespeeld moeten worden. Feesten en geinen kunnen beter even wachten tot na de vierde set.
  • Vooruit, een oude bekende: af en toe kon de communicatie in het veld beter.

De laatste wedstrijd van het seizoen is over drie weken, opnieuw tegen Touche. Dat is dan de directe strijd om de derde plek in de poule te behouden.