door: Yvette Kuiper

De kop is eraf! Afgelopen vrijdag was onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, waar we allemaal naar uit hebben gekeken.

Eenmaal aangekomen in Nederhorst den Berg (en dat viel nog niet mee!) begonnen we om 19.30 uur aan de wedstrijd tegen Nederhorst MC1. En dat verliep eigenlijk vrij vlekkeloos. Natuurlijk was het weer even wennen. Niet zozeer aan onze twee nieuwste aanwinsten Jenna en Ilse, maar vooral aan het spelen in het nieuwe systeem. De meeste punten die Nederhorst gemaakt heeft, waren het gevolg van foutjes van ons. Al kon de enige jongen aan de overkant van het net wel hard slaan.

Desalniettemin: een verpletterende (en terechte) 4-0 overwinning voor ons. Met 25-11, 25-8, 25-11 en 25-16 konden we binnen een uur weer richting de kleedkamer. Goed gespeeld meiden! We hebben ijzersterke (bovenhandse) services gezien, mooie setups, geviste ballen, snoekduiken. Juist wanneer de tegenstander (nog) niet heel sterk is, kun je snel je concentratie en motivatie verliezen. Misschien te makkelijk gaan denken en nonchalant worden. Dat hebben jullie allemaal niet gedaan. De scheidsrechter had af en toe geen bril op, maar we konden het hebben. Kortom: complimenten! En nu op naar de volgende (thuis)wedstrijd op vrijdag 6 oktober om 19.00 uur tegen Atalante MC1 uit Vinkeveen. Suze is er dan naar alle waarschijnlijkheid ook weer bij.

Hopelijk zit de tribune dan weer vol met fans en zijn jullie net zo sterk, snel en scherp! We gaan ervoor!