Goedemiddag,

Waar MC2 vorige seizoenshelft nog eindigde op de zesde plek in hun poule, zo anders ging het in de tweede helft. Onze meiden waren strijdlustig, hadden plezier en waren soms onderbezet, maar nooit gingen ‘de koppies hangen’, met als resultaat: KAMPIOENEN!
De meiden hebben in het afgelopen jaar een enorme vooruitgang laten zien. Met meer dan een succesvol team denk ik toch dat we de trainers daarop aan moeten kijken. De meeste credits gaan natuurlijk naar de meiden, die recentelijk door een drietal nieuwe meiden worden versterkt (ja, amper twee keer in je leven gevolleybald en dan je eerste wedstrijd, ga er maar aan staan). Ook deze meiden werden door het team in de gelederen verwelkomt alsof ze elkaar al jaren kenden. Waar nodig werd hulp geboden, maar altijd positief, bewonderenswaardig.

Hun laatste wedstrijd dit seizoen speelden onze meiden afgelopen vrijdag uit in Leusden. De meiden moesten met 4-0 winnen, wilden zij in aanmerking komen voor de eerste plek. Met twee nieuwe meiden, Jenna en Ilse tussen de gelederen en ook de rechtstreeks van Schiphol gekomen Amber waren we met z’n zevenen.

Het wedstrijdverloop was als een achtbaan. Spanningspieken zoals de eerste set, waar de meiden veel puntjes lieten liggen (19-25), naar een derde set waar de meiden niets aan het toeval overlieten (6-25). Tot de laatste set waar we van een voorsprong van ongeveer 5-19 eindigden met 14-25. De meiden deden ondanks de spanning toch maar even waar ze voor gekomen waren: 0-4 winst.

Alles hing af van de uitslag van de wedstrijd tussen Keistad en LoVoC. En jawel, er werd al gekscherend over gesproken na de wedstrijd, een aantal ouders is toch bij die wedstrijd gaan kijken. Niet voor niets, want Keistad pakte die ene set die onze eigen meiden nodig hadden om kampioen te worden. Gefeliciteerd meiden en bedankt Keistad!

Tot maandag op de training,
Dennis