Vrijdagavond speelden de meiden van MC2 uit tegen VIF. Nadat ik de volleybalzaal gevonden had zag ik maar vier meiden warm spelen, gelukkig hoorde ik dat er nog twee meiden onderweg waren, we konden dus met zes meiden spelen maar hadden helaas geen reserve speelster.

Nadat we de tactiek hadden doorgenomen en een luidkeels ‘Meiden 2’ door de hal schalde wensten we onze tegenstander van vanavond success en namen de meiden hun aangewezen plekken in het veld in. De eerste set verliep wat moeizaam, en de eerste timeout werd al vroeg in de wedstrijd aangevraagd. De meiden werden aangespoord om meer te bewegen en in drieeen te spelen. Het bleef af en toe wat rommelig spel, maar de meiden hielden stand. De opgebouwde voorsprong van VIF werd niet meer ingelopen en de eerste set viel dan ook ten prooi aan VIF met 25-18.

De opstelling van de eerste set werd ook toegepast tijdens set 2, waarin de meiden schijnbaar warm gelopen waren, want VIF had het moeilijk. Volledig benutte servicebeurten, goed werk aan het net en bij vlagen werd er in drieeen gespeeld door de meiden. Zonder al teveel moeite haalden de meiden de tweede set binnen: 16-25.

Voor de derde set bracht ik een kleine wijziging in de opstelling aan. De twee teams waren aardig aan elkaar gewaagd. Gedurende de hele set ging het gelijk op, maar uiteindelijk trok VIF weer aan het langste eind: 25-23

De vierde en laatste set moest het dan echt gebeuren. Wederom hield ik de opstelling gelijk aan de vorige set en kregen de meiden de opdracht mee om aan het net de handen klaar te hebben. Dit had (wanneer de dames dit werkelijk deden) als gevolg dat de meeste aanvallen van VIF eindigde in de handen van de meiden in het zwart-geel. Zo werden er belangrijke punten bij elkaar gesprokkeld. Tegen het eind van de set kregen de meiden de keuze om de laatste service eventueel bovenhands uit te voeren, met een paar mooie punten tot gevolg. De set eindigde verdiend in het voordeel voor de meiden uit Almere (14-25) en dat werd nog tot laat nagevierd in de kantine op de begane grond.