30 Januari 2020. Het volleybalseizoen is inmiddels halverwege. Onze dames werden al twee seizoenen achter elkaar kampioen en natuurlijk hebben de heren dit feest uitbundig kunnen meevieren. Maar ze wilden meer. Hun éigen feestje. En dat was ook precies de inzet van dit seizoen.  We zien al vele jaren dezelfde gezichten in het eerste spelen, maar daar kwam dit seizoen (eindelijk) wat verandering in. Sven Dobbe (18) mocht vorig seizoen als jeugdspeler al meerdere keren invallen, maar sinds afgelopen september is hij als vaste kracht opgenomen in de selectie. Daarnaast is het herenteam verrijkt met een nieuwe aanvaller, Maarten Reumer en spelverdeler Paul Wildenberg.

Helaas hebben de heren enkele seizoenen geen vaste trainer gehad en ook de coach wisselde vaak. Gelukkig kwam daar verandering in en heeft het team oud-teamgenoot en ex-voorzitter Jeroen Hartman bereid gevonden om de heren onder zijn hoede te nemen. En met succes, want de punten liegen er niet om. Met vijftien gespeelde wedstrijden staat Heren 1 met 62 punten bovenaan in de poule! De nummer twee, Tovo, staat op tien punten achterstand. Kortom: it’s looking pretty good, guys!

Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, waaronder de die tegen ‘de rivaal’: Lovoc. Een belangrijke wedstrijd die onze mannen natuurlijk willen winnen. In ‘eigen huis’ nemen ze het op vrijdag 28 februari op tegen de heren 1 van Lovoc. Uiteraard moeten ze zelf de punten maken, maar we kunnen de heren natuurlijk wel een handje helpen. Bijvoorbeeld met een volle zaal supporters die pal achter ze zullen staan. Zien we jullie 28 februari om 20.15 in Sporthal Almere Buiten om onze heren 1 naar de overwinning te schreeuwen? Go, Buiten, GO!

Foto: Frits Bleeker