De kop is eraf, om maar eens met een cliché te beginnen. Onze eerste wedstrijd in het nieuwe 4-2 systeem is een feit. En dat viel zeker niet tegen! Natuurlijk was het wennen. Natuurlijk was het zoeken. Natuurlijk was het af en toe chaotisch. Maar wat wil je ook? Afgelopen maandag was de eerste echte training in dit nieuwe systeem, waarbij Naomi helaas niet aanwezig kon zijn. Dat maakte dat enkelen van ons toch wat huiverig waren en in het oude systeem wilden spelen. Maar als je dit systeem dan toch onder de knie moeten krijgen, dan maar meteen, toch? De meiden zijn keihard in het diepe gegooid. En iedereen hield zijn (haar) hoofd fier boven water.

Naomi: de eerste set kon je nog even een stoomcursus krijgen van Wouter. En daarna moest je aan de bak. Wow, complimenten! Je pikte het snel op en stond je mannetje. De eerste services gingen nog niet zoals ze moesten, maar toen je eenmaal je Italiaanse tactiek (jaja, Naomi heeft keihard geoefend tijdens de vakantie!) toepaste, gingen ze een stuk beter.

Katie: jouw rol als spelverdeler ging je heel goed af! Een paar balletjes die lastig te setten waren, maar je hebt je teamgenoten echt prima voorzien van mooie ballen waarop gescoord kon worden. Overigens scoorde je zelf ook prachtige punten. Met aanvallen én op je service.

Michelle: spannend, een nieuw team. Dan wil je je toch laten zien en gelden. Vooral in het begin liep dat nog niet optimaal en dan loop je de kans dat de spiraal naar beneden gaat. Maar dat gebeurde zeker niet. Je hield vol, hield vooral ook je koppie omhoog en dat betaalde zich uit in prachtige punten. We zijn blij dat jij ons team bent komen versterken.

Noeri: je service was fantastisch. Een paar dames van Keistad hoeven deze week niet naar de kapper dankzij jou. De aanval gewoon lekker voluit slaan, gaat je veel beter af dan bovenhandse halve ballen. De timing loopt soms goed, soms minder goed. Gewoon blijven gaan. Elke aanvalsbal vol raken. Dan gaan ze maar uit of voluit in het net. Liefst natuurlijk langs de lijn rechtdoor ?.

Suze: eh … Suus: jij was echt een mega goede setter! Je liep de longen uit je lijf en crosste het hele veld over. Het leek erop dat je vooral met Linde een supercombinatie was. Dankzij jou konden de anderen fantastisch scoren. Je service is wel eens beter gegaan, maar hé als je zó goed aan het setten bent: who cares?

Jenna: je was in verdedigend opzicht echt heel sterk! Je speelde de ballen echt keurig naar de setter, waardoor de aanval in stelling kon worden gebracht. Je service (bovenhands!!) ging super evenals je eigen aanvallen. Je was echt heel stabiel vanavond!

Linde: waarschijnlijk blijft die ene bal die bijna in Lelystad was ons het beste bij. Jij haalt ballen die zelfs Dafne Schippers niet zou redden. Je was één grote stuiterbal en dat zorgde af en toe voor wat onrust. Blijf ademhalen. Je service liep als een trein, volgens mij heb je daar heel veel punten mee gescoord. Setten gaat je super af, maar ook je aanvallen liepen lekker. Jammer dat Keistad zo goed kon verdedigen.

Suze: je hebt de meiden vanaf de bank mentaal ondersteund. En je kan goed tellen ?. Volgende keer gewoon weer knallen. Niet bang zijn. Dit nieuwe systeem begrijp je, dus geen paniek.

Feit: we hebben 3-1 verloren. Maar, net zo’n feit: we hebben 90-95 verloren. Dat zijn slechts vijf puntjes. Voor de liefhebbers: 25-19, 20-25, 24-26 en 21-25. Eerlijk is eerlijk, als je de eerste set wint, wil je meer. Dat is helaas niet gelukt. Vooraf hebben we afgesproken dat dit seizoen een oefenseizoen wordt. We willen leren, leren en leren. En dan zullen we in januari serieus voor de punten gaan. Voor nu ben ik echt heel erg trots op jullie!

Yvette Kuiper