Geschreven door Irma Kehl-Loopstra

Hallo volleybalfans,

Zaterdag om 11:00 moesten de meiden van B1 in Amersfoort spelen tegen Forza Hoogland.

De meiden wisten niet in het spel te komen. De eerste set was rommelig. Er werd niet/ nauwelijks met elkaar gepraat, waardoor er ballen werden gemist. De set kwam dan ook snel op een 12-6 achterstand. Maar Forza kreeg de punten niet allemaal kado. Duikvluchten van een aantal meiden hebben de bal van de grond weten te houden. Ook ballen waarvan je dacht “die redden ze niet” werd voor gevlogen en dan toch met één hand/vuist in de lucht gehouden. Het gevolg was wel dat de bal uit de koers raakte en de meiden het er soms voor hun zelf niet makkelijker op maakte. Uiteindelijk is de eerste set 25-14 verloren.

De tweede set ging aardig gelijk op. In een rustmoment was de tussenstand 7-7. Het oude en het nieuwe systeem werd afwisselend toegepast. Er kwam meer overleg over de posities van iedereen, maar er werd nog niet voldoende in het spel gecommuniceerd. Jenna en Naomi kwamen met elkaar in botsing omdat ze alle twee voor de bal gingen. Dit is gelukkig goed afgelopen. Forza liep uit naar 13-9, door naar 22-15, en is de tweede set voor MB1 verloren met 25-15.

In de derde set wordt het nieuwe systeem ook toegepast. Er ontstaat een achterstand van 10-4. Maar de meiden weten met mooie rally’s de achterstand kleiner te maken met 12-10. De punten beginnen redelijk gelijk op te lopen, de meiden komen betere in hun spel. De derde set is uiteindelijk verloren met 25-20.

De vierde set begint al snel met een voorsprong van 11-7. Forza weet dit in te halen en er ontstaat een gelijke stand van 14-14. Forza stoomt door naar een voorsprong van 20-15. Maar de meiden laten het hier niet bij zitten en knokken terug naar 25-25. Dan ontstaat er een super spannende laatste strijd. De punten gaan gelijk op. 25-26. Nog 1 punt nodig. Dan scoort Forza. 26-26. Forza scoort weer. 27-26. De meiden scoren! 27-27. Dit ging zo door totdat Forza toch de laatste twee punten heeft weten te scoren: 32-30 verloren. Wat een spannende afsluiting zeg!

Al met al een wedstrijd met alle elementen erin. Missers, duikvluchten, korte en lange rally’s, ballen tegen het plafond, ballen in het net, ballen “gered” uit het net, punten gescoord door smashen, punten gescoord omdat er bij de tegenpartij een gat in het veld heel goed werd opgemerkt. En zeker aan het einde van de vierde set was de spanning om te snijden, maar de meiden wisten de rust te behouden. Top gedaan meiden!