Lieve MB1,

Drie jaar coachen is voorbij gevlogen.

Dat was hem dan. Op maandag 8 april stond onze laatste wedstrijd op het programma. Van het seizoen, maar ook voor Ina en mij als coach van de MB1. Best bijzonder. Ik reed die avond al met een beetje kippenvel naar de hal. Gek en misschien zelfs een beetje onwerkelijk. En dan tikken de punten en de sets tijdens de wedstrijd weg. En ineens besef je dan: nog zes punten en dan is het gewoon voorbij. Drie jaar als coach. Om. Over. Voorbij.

De 4-0 zege tegen ODIS was een mooie afsluiter. Helaas geen kampioen in onze poule, maar een prachtige tweede plek om trots op te zijn. Meiden, bedankt. Voor jullie vertrouwen. Jullie geduld. Jullie inzet. Jullie input. Maar vooral voor jullie enthousiasme. Het waren drie ontzettend leuke jaren, inclusief een welverdiend kampioenschap. Ik denk dat ik ook namens Ina spreek als ik zeg dat we ervan genoten hebben. Van de spanning, jullie mooie volleybal en het harde werken. Natuurlijk hebben we wel eens gemopperd. Geschreeuwd zelfs. Weet dat het alleen maar voortkwam uit passie voor de sport en vooral de gunfactor richting jullie. Jullie verdienen een eerste plek. Bedenk, we hebben niet alleen tegen jullie geschreeuwd, maar vooral ook vóór jullie. En af en toe kreeg misschien ook een scheids of coach een sneer. Tja. Ach. Ze verdienden het. Denk ik.

Dank aan de vereniging dat wij deze geweldige drie jaren konden meemaken vanuit een unieke positie. Dank aan de Wouters en Dennis voor de trainingen de afgelopen drie jaar (regulier en extra). Dank ook aan alle ouders. De meiden, maar ook wij, boften maar met zoveel support.

Maar onze grootste dank gaat natuurlijk uit naar ‘onze’ meiden. Lieve Noeri, Naomi, Jenna, Michelle, Katie, Suze en natuurlijk Linde en Suus: dank jullie wel voor deze onvergetelijke jaren die wij jullie mochten coachen. Voor Linde en Suus was het vast wel eens pittig met een betweterige, (te) kritische moeder aan de kant. We zagen jullie rollende ogen echt wel en konden het gezucht horen. Weet dat de intentie goed was.

Lieve meiden, heel veel succes allemaal met alles wat jullie gaan doen. Zowel op volleybalgebied als daarbuiten. Zoals jullie weten, gaat Linde een nieuw avontuur aan. Dat betekent dat jullie ons minder zullen gaan zien. Weet dat we van alle jaren genoten hebben. Voor nu ook dank aan de club voor alle mooie en sportieve herinneringen! Op naar het volgende seizoen!

Yvette