Geschreven door Dasa van Soest

Hierbij het verslag van deze rollercoasterwedstrijd tegen Prima Donna Kaas (PDK) uit Huizen.

De wedstrijd begint aan beide kanten zonder wissels. Onze meiden vinden deze wedstrijd best spannend. Tot vreugde van de teamleden komen beide Wouters binnen. De aanwezigheid van hun eigen trainer wordt gewaardeerd. Het net wordt te laag opgehangen. Als Ina het team uit Huizen er op wijst, wordt er met enige verbazing op gereageerd. De tegenstander heeft kennelijk niet met de juiste nethoogte getraind. 1:0 voor onze meiden dan. Bij de eerste 2 gescoorde punten blijkt de tafel met het scorebord onbemand. Maud ziet het en gaat de punten voor de hele wedstrijd bijhouden – top gedaan Maud!

De eerste set beginnen onze meiden super gemotiveerd. Er wordt goed met elkaar gepraat. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, de energie is goed. De sterke armen van de tegenstanders zorgen bij de service voor een voorsprong in punten. Het opvangen van servicepass ging een aantal keer mis en het wordt snel 10-7. Onze meiden laten zich echter niet kennen. Na een time out komen ze sterker terug en we zien mooie rallies, een prachtig blok van Michelle en een spectaculaire reddingsactie van Suus. Dit levert mooie punten op en in no time wordt het 15-14 voor ons.

De tegenstander last gauw een time out in, paniek aan de overkant. De time out helpt niet en het wordt 21-17. Ondanks een aantal punten die onze meiden toch laten liggen, knokken ze voor de laatste punten en ze winnen de eerste set met 25-21. Dat geeft een kick! Het is al weer duidelijk – ze maken kans om te winnen tegen elk team.

De moed zit er goed in, vol verwachting klopt ons hartje. De teams gaan gelijk op met telkens maar 1 of 2 punten verschil. Linde zorgt voor een perfecte blok en aan het net gaan ze tot het gaatje. Zelfs een bal die verloren lijkt, levert uiteindelijk een mooi puntje op. Dan komt er een kanteling. De tweede set verloopt een stuk rommeliger dan de eerste set. Een aantal missers achter in het veld leidt tot een time out. Even eruit en bijpraten met eigen coach en trainer. Na de time out wil het spel niet echt goed op gang komen en de punten stromen bij PDK naar binnen. Het staat 17-11 voor hun. Bij 20-11 volgt onze 2de time out. Zodra onze meiden weer kunnen serveren, pakken ze wat punten op. We zien een mooie aanval van Noeri en een aantal mooie rallies. Helaas is dit niet genoeg om de set te winnen. Ze verliezen 25-16.

De derde set begint hoopgevend. De service van Linde gaat lekker – 1-0, 2-0, 3-0… Lekker, ga zo door! Achter in het veld worden veel ‘dure’ foutjes achter elkaar gemaakt. Ze gaan wel voor elke bal. De stand is 11-12 voor PDK. In deze set gaat het erg op en neer. Er wordt minder goed met elkaar gecommuniceerd en dat is gelijk terug te zien. Zonder praten vallen er gaten. Waar in het begin beide teams gelijk op gaan, creëert PDK weer een voorsprong. 15-12 voor de tegenstander. Onze meiden raken gefrustreerd en de koppies gaan hangen. We zien weer een prachtig blok van Michelle en een goede service van Noeri. Her en der wat inschattingsfoutjes en er gaan een aantal ballen ver weg uit het veld. Het serveren gaat onze meiden wel goed af. We zien mooie ballen van Katie en Linde gaat voor de meest onmogelijke ballen. Dit levert de nodige punten op. De stand is 18-16 voor PDK maar de meiden geven niet op. Timing is van groot belang, 2x mislukt een smash door te vroeg te slaan. De stand is 21-19 en loopt snel naar 23-19 voor de PDK. De tegenstander krijgt weer wind in de zeilen en ze winnen de derde set met 25-19.

de 4de set begon soepel met mooie rallies en ook achter in het veld werden ballen goed opgevangen. Het is spannend en de teams scoren bijna om en om. Dan begint de enorme rollercoaster. Een aantal ballen gaan mis en de stemming slaat om. Een aantal onnodige fouten zorgen voor frustratie en verlies van focus. Dan pakken ze het weer goed op en poetsen ze het verschil in punten weer weg. De adrenaline giert door de spelers en een aantal ballen belanden ver achter de lijnen. Soms leek het wel een basketbal spel. Smashes van PDK zorgen voor 10-6 achterstand. Bij 13-7 hangen de hoofden en mondhoeken van onze meiden. Maar ze geven niet op! Ze knokken voor elke bal en redden wat er te redden valt. Suus zorgt samen met Linde voor een mooie reddingsactie aan het net wanneer de scheidsrechter dacht dat het spel al over was. Geluk zit soms in een klein hoekje. Jenna lukt het om een aantal servicepasses goed over te brengen naar de setter. Uiteraard zet PDK een time out in om onze meiden uit de mooie flow te halen. Het is 14-13 voor PDK. De meiden vechten door. Ze laten een prachtig spel zien en soms lukt het wat minder. Bij 20-18 voor onze meiden volgt nog een time out aan de overkant. Daarna wordt het 22-21 voor ons, ze geven alles wat ze hebben en het loont. Ze winnen de 4de set met 25-23.

Wat een goede wedstrijd! Ze hebben allemaal super gespeeld. Aan onze kant veel vreugde, bij de tegenstander vloeien tranen. De teams waren aan elkaar gewaagd. De tegenstander zou iets meer bescheidenheid van onze meiden mogen hebben (her en der best onsportief gedrag) en onze meiden zullen wat fanatisme van hen mogen lenen. Al met al, een super wedstrijd om te kijken. Tot vrijdag 2 november wanneer we thuis spelen tegen….. ja wel, weer Prima Donna Kaas. Ik kijk er nu al naar uit.