Hoi allemaal,

Dit verslag gaat over de thuiswedstrijd tegen PDK uit Huizen van maandag 26 maart. Het was al lang bekend dat dit team een goede tegenstander is en bij iedereen zaten de zenuwen er dan ook goed in. Maar vooral de wil om te winnen was erg aanwezig. De vorige keer dat we tegen ze speelden werd het 4-0 voor PDK. We hadden veel support meegenomen om ons aan te moedigen (bedankt trouwens voor degenen die er waren). En of er werd aangemoedigd! Het was duidelijk te horen dat het publiek er zin in had. Uiteindelijk is deze wedstrijd geëindigd met 3-1 voor Prima Donna.

De eerste set was iedereen enorm zenuwachtig. We wilden deze wedstrijd zo graag winnen dat we gewoon geen fouten wilden maken. In het begin stond iedereen te trillen op z’n benen, maar dit verdween na de eerste vijf ballen. De zenuwen werden omgezet in mooie ballen die punten opleverden. Helaas hebben we deze set niet gewonnen, maar wel erg goed gespeeld. De eindstand was 21-25 voor PDK.

En dan de tweede set, de set waarbij we hebben gewonnen. Het begon heel goed en we stonden in het begin ver voor. We waren al veel meer aan het letten op de techniek dan op de zenuwen die we hadden. Maar een punt van aandacht was wel dat we constant naar het scorebord aan het kijken waren en dat maakte ons onrustig. Wouter kwam met een oplossing hiervoor. ‘Denk niet aan een sinaasappel.’ Hij bedoelde hiermee te zeggen dat we gewoon moeten volleyballen en niet de hele tijd naar de stand moeten kijken. En dat heeft geholpen! Deze set wonnen we met 25-22.

De derde set was echt een titanenstrijd! Net als de andere sets was het spannend en liepen we grotendeels gelijk met de tegenstander. Maar op het einde was het pas echt spannend. We liepen namelijk zo gelijk aan elkaar dat we veel langer dan 25 punten hebben gespeeld. Elke keer als wij een punt voor stonden, kwam de tegenstander weer gelijk met ons te staan waardoor we verder en verder moesten spelen. Na een tijdje is het winnende punt toch naar de tegenstander gegaan. De eindstand werd 28-30.

Bij de vierde set kregen we een dipje waarbij we te veel punten hebben laten vallen. We streden alsnog voor elke bal, maar het was niet hetzelfde meer als in de eerste set. Iedereen was ondertussen best wel moe geworden en daardoor lukte het niet meer om deze set te winnen. De set hebben we met 16-25 verloren.

We hebben echt geknokt voor deze wedstrijd en het is ons gelukt om 1 set naar binnen te slepen. We hebben onszelf dus verbeterd met de vorige keer! Echt super goed gedaan iedereen. We mogen trots op onszelf zijn!

Groetjes Katie