Verslag is geschreven door Katie van Soest

Dit keer mag ik een verslag schrijven van de wedstrijd en dat vind ik een erg leuk idee. Wanneer je in het veld staat beleef je een wedstrijd toch net wat anders dan aan de kant. Dit keer de wedstrijd Almere Buiten MC1 – Forza Hoogland MC1. Wat begon als een rustige wedstrijd eindigde als een strijd tussen beide partijen.

We begonnen deze wedstrijd met een moeizame start. We lieten te veel punten liggen en het enthousiasme was even op vakantie. Het lukte maar niet om echt door te komen en de einduitslag was dan ook 25-19 voor Forza, wat overigens geen slechte score was, maar we kunnen beter. Er werd wel mooi overgespeeld naar elkaar en er werden mooie set-ups gegeven.

Dan de tweede set. Dit ging al een stuk beter en de concentratie was weer helemaal terug. Er werd mooi geserveerd, gesmasht en overgespeeld. De tegenpartij had maar moeite met de strakke serves van Naomi. En ook de mooie smashes van Noeri leverde punten op. Maar we vergaten vooral om met elkaar te praten. De tegenpartij kreeg namelijk te veel punten omdat wij niet goed communiceerden tussen elkaar en dat is zonde. Verder hebben we heel netjes gespeeld. Uiteindelijk hebben we deze set 25-23 gewonnen.

Bij de derde set kregen we in het begin een dipje en we stonden 8-1 achter. Dat kwam met name doordat we niet goed praatten met elkaar. Maar na het geschreeuw van de ouders en coaches kwamen we er weer helemaal bovenop. We vochten voor elke bal en er werden weer hele mooie rally’s gemaakt. We herpakten ons en wonnen deze set met 25-17.

En dan de finale-set. Deze was zo spannend dat je het zweet bij ieder van ons op het voorhoofd zag. Ik begon de eerste helft op de bank en riep dan ook de longen uit mijn lijf. Eenmaal in het veld zelf was het opletten geblazen, iedereen van ons wilde deze set naar binnen slepen om er 3-1 van te maken. Jenna en Linde maakte mooie slagen, Ilse speelde de bal heel netjes naar de spelverdeler en Suus kon mooi set-uppen. Er werd extra hard gevochten voor elke bal en het geschreeuw was bijna oorverdovend: “Aanval hier!!!”, “Los!!!”, “Puntje voor buiten!!!”, “Kom op meiden!!!” en ga zo maar door. Er werd gedoken tot je er een beurse knie van kreeg om die bal over het net te krijgen. En toen gebeurde er iets geks, opeens stond het 19-21 voor ons, toen kwam er een man naar de vrouw achter het scorebord lopen en zij draaide het van 21 punten naar 16 punten voor ons. Dit schept onrust en iedereen vraagt zich af wat er aan de hand is. Het blijkt dat de vrouw per ongeluk 5 punten extra voor ons erbij had gedaan terwijl dat niet moest. Nadat dit was opgelost konden we weer verder en we lieten ons niet zomaar aan de kant zetten door een fout in de puntentelling. Tot op de laatste punten gingen we voor die bal, maar dit was net niet genoeg en het werd 26-24 voor de tegenpartij. Maar toch, we hebben echt super goed gespeeld, meiden!! Jammer van de laatste set, maar we hebben gegeven wat we konden. Ik heb zin in de volgende wedstrijd op 9 maart!