Door Naomi Attema.

Na een wat saaie maar knallende wedstrijd tegen Switch Hooglanderveen was MC1 klaar voor een nieuwe strijd. Wat de vorige keer eindigde in 3-1 winst voor ons, moest dit keer 0-4 winst worden. Hier waren wij allemaal op gebrand.

De wedstrijd begon al om 9:00, wat ervoor zorgde dat de ‘dieselmotor’ van MC1 nog moest worden opgestart. Maar toen die eenmaal aanstond gingen de remmen los. Helaas duurde dit tot het eind van de eerste set, die we dan ook net met 22-25 wonnen.

De tweede set gingen de remmen echt los. Prachtige smashpogingen van Noeri, Katie en Linde leverden veel punten op. Mooie reddingen waren er van Suus en Naomi en een goede set-ups van Ilse en Jenna. De tweede set wonnen we dan ook overtuigend met 12-25.

Ook in de derde set ging het geweldig. Met gewaagde smashes, mooie reddingen en een strakke serves walsten we over Keistad heen. Met ons liedje tijdens de ‘ACE’; laat die bal maar vallen, oh oh, oooh, oh, konden wij de tegenstander flink afleiden, wat weer voor een heel rijtje punten zorgde. Deze set werd overtuigend met 15-25 gewonnen.

Aan het begin van de vierde set was de ‘dieselmotor’ aan het haperen en stonden we 12-4 achter, maar hier lieten wij het niet bij zitten. We moesten en zouden die laatste set binnenkrijgen. De strijd brak los en Almere Buiten herpakte zich helemaal. Door de coach van Keistad dachten ze dat ze de set al hadden gewonnen, wat bij hen veel fouten opleverde en voor Almere weer een mooi rijtje punten. Zo hebben wij de laatste set gewonnen met 17-25 en hebben we ons doel bereikt!

Op naar de volgende wedstrijd tegen Forza die momenteel de eerste plaats inneemt.