Hierbij het verslag van de uitwedstrijd tegen Sovoco uit Soest.

Dit maal moest de MC1 aantreden in Soest. Ongeveer een half uurtje rijden, met onderweg grote herenhuizen en paleis Soestdijk. Sporthal De Bunt bleek een sporthal met één veld, met een kantine de ‘volley bar’, dus kennelijk speciaal voor Sovoco. Suze was er ook bij, maar zou alleen invallen in geval er meerdere teamgenoten naar het ziekenhuis afgevoerd zouden worden. Gelukkig was dat niet nodig!

De eerste set. Vanaf het begin werd het duidelijk dat dit een hele zware tegenstander was. Sovoco kwam deze set al vrij snel op voorsprong en dat gaven ze die set niet meer uit handen. Dit terwijl onze meiden helemaal niet slecht speelden. Er zaten mooie lange rally’s tussen, goede opslagen, geslaagde smashes en fraaie reddingen, maar de tegenstander bleek dat ook allemaal in huis te hebben. Een paar meiden bij Sovoco hadden een erg krachtige opslag en vooral dat bleek een machtig wapen. Verder was het ook even wennen aan de strenge scheidsrechter hetgeen de nodige punten op grond van netfouten kostte. De uitslag van de eerste set was uiteindelijk 25-15.

De tweede set ging het in het begin nog wel gelijk op, maar daarna een beetje hetzelfde beeld als de eerste set. Goed spel van de MC1, maar beter spel van de tegenstander. De inzet was er zeker wel, maar de tegenstander was net wat sterker. Uitslag 25-13.

Gelukkig lieten de meiden het hoofd niet hangen! In het begin van de derde set weer een paar punten achterstand. Maar de meiden kwamen knap terug tot 9-9 na goed opvangen en een paar goed door Jenna afgeronde aanvallen. Het geloof in een goed resultaat kwam er en via goed spel werd er uitgelopen naar een 15-10 voorsprong. Maar Sovoco kwam weer terug tot 15-15, tijd voor een time-out. Ondanks geweldige inzet van de meiden die tot mooie lange rally’s leidden liep Sovoco vervolgens uit naar 22-17. De meiden bleven er in geloven en vochten zich terug naar 23-21. De tegenstander kneep hem en nam een time-out. De laatste punten van de set werden razendspannend, maar het viel toch net in het voordeel van Sovoco uit: 25-22.

De vierde set ging lange tijd gelijk op. De meiden kwamen eerst met 4-7 achter, maar bogen dit via sterk spel om naar een 14-11 voorsprong. Na wat punten heen en weer stond het 18-18. Helaas was Sovoco in de slotfase sterker waardoor er uiteindelijk 25-18 op het scorebord stond.

4-0 dus helaas.

De meiden speelden bij tijd en wijle echt goed en we konden vaak genieten van lange rally’s. De inzet was prima, we hebben snoekduiken en miraculeuze reddingen gezien. Uitstekende opslagen van Noeri en Suus, goede aanvallen van Jenna, harde smashes van Noeri en Linde, prachtige reddingen van Katie en Ilse, slimme ballen van Naomi en Linde.

Al met al was deze tegenstander vandaag net iets sterker. Laten we hopen dat de rollen omgedraaid zullen zijn in de thuiswedstrijd tegen Sovoco!